14.3.2012

Hyvinvoinnin anatomiasta - About the anatomy of well-being

Miten onkin niin, että joku ihminen voi syödä joidenkin mielestä suunnattoman epäterveellisesti, mutta voida silti äärimmäisen hyvin ja olla fyysisesti terve?

Miksi joku toinen, joka laskee joka kalorin, liikkuu superkurinalaisesti ja on muutenkin kaikin puolin kelpo kansalainen, ei voi hyvin ja on mahdollisesti sairaalloinenkin.

Tässä se juttu, miksi rakastuin opinahjooni, koska siellä jaotellaan ravintoa monenmoiseen kategoriaan; ei ole vain sitä ravintoa jota laitamme kurkusta alas, vaan myös niinkutsuttua ensisijaista ravintoa, joka on kaikki muu mitä meillä on ympärillä: ihmissuhteet, liikkuminen, henkisyys ja ura, itsemme toteuttaminen jne jne. Jännittävällä tavalla tämä kaikki muodostaa meidän ravinteemme tässä maailmassa, ja kokonaisuuden summa määrittää hyvinvointimme asteen.

Mitä enemmän olen tehnyt töitä ensisijaisen ravinteeni eteen, sitä onnellisempi olen.
Mielestäni tässä on joku juju.

Olen aloittamassa hyvinvointikonsulttina koska opiskeluni alkavat olla siinä jamassa että voin niin tehdä, ja suuri haaveeni on keskittyä nimenomaan tähän ensisijaiseen ravintoon, tietenkään unohtamatta perusravintotietoutta. Haluan eritoten auttaa kiireisiä tai stressaantuneita naisia löytämään tasapainon ja kuulemaan itseään suorittamisen viidakossa. Tosin en käännytä ovelta miespuolisiakaan itsensä etsijöitä tai parempaa ravintoa kaipaavia.

Elämä on jännittävää ja ihanaa !

Kurkista webbisivujani http://erja-jarvela.healthcoach.integrativenutrition.com/ , ne ovat viittä vaille valmiit, tai näillä nyt mennään tällä hetkellä. Voit downloadata myös ilmaiseksi loistavan kirjan "Feed your hunger for Health and Happiness", jonka on kirjoittanut kouluni perustaja Joshua Rosenthal.

Same in english;

How can it be, that someone, who eats fairly unhealthy, is feeling really great and is not falling ill, as someone being disciplined with calory calculations and food intake, does a lot of sports and is a "good citizen" in these means, can feel bad and actually be ill?

This is the dilemma why I love my school, as they have officially introduced the theory of primary and secondary food: primary food is actually all other stuff, the stuff that we do not swallow (at least physically :-)). Primary food is relationships, spirituality, movement (sports), career, self-fulfillment etc etc. In an exciting way the combination of everything actually provides us with the nutrition we need,  and the total wellness comes from the balance of these all, combined with secondary food.

Personally, the more I have worked with my primary food, the happier I have been in general. I think there is a clu in this.

I am just about to start my career as a health coach as my studies are at that point that it allows me to,  and my big dream is to focus on people's primary food, not to forget of course the secondary. I specifically want to reach out and help busy and stressed women, who are struggling to find balance in their life, or hear themselves in the execution of everyday routines. I will not turn down men, for that matter, who are seeking themselves or just more healthy nutrition.

Life is exciting and fantastic !

Have also a look at my website http://erja-jarvela.healthcoach.integrativenutrition.com/, the pages are just about to be ready. You can download free the excellent book "Feed your hunger with Health and Happiness", written by the founder of my school, Joshua Rosenthal.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti